Energie vergelijken & Energienieuws

Ook Eneco gaat dynamisch energiecontract aanbieden

Ook Eneco gaat dynamisch energiecontract aanbieden

Ook Eneco gaat dynamisch energiecontract aanbieden

Eneco gaat als eerste van de grote energieleveranciers consumenten een dynamisch energiecontract aanbieden. Het dynamisch energiecontract bestaat al langere tijd, maar heeft sinds de energiecrisis in 2022, sterk aan populariteit gewonnen. Met een dynamisch energiecontract betaal je de inkoopprijs voor energie, met daarop een kleine heffing van de energieleverancier. Eerder kondigde ook al energieleverancier Vandebron aan een dynamisch energiecontract te gaan aanbieden. De verwachting is dat ook andere grote energieleveranciers gaan volgen indien consumenten massaal blijven kiezen voor een dynamisch energiecontract.


Eneco Dynamisch

Het dynamische energiecontract van Eneco gaat ‘Eneco Dynamisch’ heten en is per direct beschikbaar. Vooralsnog is het contract alleen beschikbaar voor huishoudens zonder zonnepanelen. Vanaf oktober kunnen ook huishoudens mét zonnepanelen het contract afsluiten. Wil je Eneco Dynamisch afsluiten? Dan dient je woning ook te beschikken over een slimme meter.

Eneco Dynamisch kun je gaan gebruiken met een app. In de app zie je de huidige tarieven per uur voor stroom en gas, en zie je ook de historische tarieven en die voor de volgende dag. Doordat je in de app de tarieven per uur kunt bekijken, kun je er voor kiezen, bv. de was te draaien in de uren waarop de stroomprijs het laagste ligt. Je kunt Eneco Dynamisch ook gebruiken voor slim laden. Dat wil kort gezegd zeggen dat je de elektrische auto oplaadt op momenten waarop de stroomprijs laag ligt.


Wat is een dynamisch energiecontract?

Een dynamisch energiecontract is een contract waarbij je geen vaste energietarieven afspreekt, maar de energietarieven dagelijks bepaald worden op basis van de op dat moment geldende handelsprijzen. Het is dus geen vast contract, maar ook geen standaard variabel contract. Bij een standaard variabel contract worden de tarieven namelijk voor een langere periode vastgezet en wordt de prijs vaak, maar tweemaal per jaar bijgewerkt.

Een dynamisch energiecontract is altijd opzegbaar. In dat opzicht is het vergelijkbaar met een variabel contract. Dit houdt in dat je dus ook nooit een opzegboete kan krijgen wanneer je een dynamisch energiecontract opzegt. Een voordeel van het dynamisch contract is dat je nooit teveel betaald voor energie. Een nadeel is dat je ook nooit te weinig betaald voor energie. Stijgen de energieprijzen? Dan betaal je de volgende dag al de hoofdprijs. In tegenstelling tot bij de andere contracten waarbij energie gewoon tegen het oude tarief geleverd wordt.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren